c S

Povračilo stroškov za vstopnino prek potnega naloga

09.04.2024

Učenci so bili na strokovni ekskurziji v Trstu in obiskali tudi grad Miramare. Vstopnino je za celo skupino poravnala učiteljica, ki jih je spremljala. Učiteljici je bil izdan potni nalog za službeno potovanje. Zdaj nas zanima, če lahko prek potnega naloga povrnemo stroške vstopnine za celotno skupino, za dokazilo pa imamo izdan račun z gotovinskim plačilom gradu Miramare.

Zaposleni v javnem sektorju so upravičeni do povračila stroškov na službenem potovanju, če potujejo na podlagi potnega naloga, saj morajo biti stroški dokumentirani s potnim nalogom in z računi.

Kot stroški na službenem potovanju v državi in v tujini se štejejo dnevnica kot povračilo stroškov prehrane, stroški javnega prevoza in kilometrina, če je odobrena uporaba lastnega avtomobila. Mednje spadajo tudi stroški prenočevanja, parkirnine in cestnine ter drugi stroški v zvezi z opravljanjem nalog na službenem potovanju, izkazani z računi, na primer tudi strošek vstopnine, ki ga je učiteljica poravnala za celotno skupino otrok.

Predlagamo le, da preverite v svojih internih pravilih in navodilih, na primer v Pravilniku o računovodstvu ali v navodilih za kroženje knjigovodskih listin, ali imate na področju potnih nalogov urejene in določene kakšne posebnosti glede načina izkazovanja ter obračuna drugih stroškov v zvezi z opravljanjem nalog na službenem potovanju.

Vir: mag. Hermina Krajnc, Povračilo stroškov za vstopnino prek potnega naloga, FinD-INFO članki.


Članki izražajo stališča avtorjev, in ne nujno organizacij, v katerih so zaposleni, ali uredništva portala EDUS.