c S

Po javni predstavitvi mnenj o osnutku nacionalnega programa vzgoje in izobraževanja v Državnem zboru

20.03.2024 V petek, 15. marca 2024, je v Državnem zboru potekala javna predstavitev mnenj o osnutku predloga Nacionalnega programa vzgoje in izobraževanja 2023-2033. Javno predstavitev mnenj je organiziral Odbor Državnega zbora za izobraževanje, znanost in mladino.

Namen javne predstavitve je bil opraviti širšo razpravo in pridobiti mnenja in stališča strokovne in širše javnosti o predvidenih ciljih in ukrepih zapisanih v osnutku predloga Nacionalnega programa vzgoje in izobraževanja 2023-2033.

V javni razpravi je svoje mnenje predstavilo 25 govork in govorcev, ki so prišli iz različnih institucij, in sicer z Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani, Zveze za tehnično kulturo Slovenije, Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, Zveze srednjih šol in dijaških domov, Fakultete za šport Univerze v Ljubljani, Združenja Esperanto Slovenije, Olimpijskega komiteja Slovenije, Strokovnega kolegija za pediatrijo, Združenja waldorfskih organizacij Slovenije, Združenja ravnateljev in pomočnikov ravnateljev, Zveze aktivov staršev Slovenije, Mladinskega sveta Slovenije, Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani, Gimnazije Slovenske Konjice, Združenja katoliških pedagogov Slovenije, Andragoškega centra Slovenije, Univerze v Mariboru, Združenja zasebnih vrtcev Slovenije, Skupnosti vrtcev Slovenije, Zveze društev ekoloških kmetov Slovenije ter poslanske skupine Nova Slovenija.


Vir in več informacij: MVI, 18. 3. 2024


Članki izražajo stališča avtorjev, in ne nujno organizacij, v katerih so zaposleni, ali uredništva portala EDUS.