c S

Ministra bosta iskala načine za izboljšanje komunikacije med policijo in šolami

16.04.2024 11:18 Po tem, ko je bila minuli teden komunikacija med policijo, šolami in šolskim ministrstvom ob uvedbi preventivnih ukrepov zaradi spletne grožnje deležna precej kritik, se bosta o možnostih izboljšanja protokolov pogovorila notranji in šolski minister.

Potem ko je bil komentar na enem izmed novičarskih portalov, ki je vseboval grožnjo napada na šolo, s strani policije ocenjen kot potencialna grožnja, so šole na njen poziv pretekli teden uvedle različne preventivne ukrepe, policija pa je povečala svojo prisotnost okoli šol.

Zaradi komunikacije je na pristojne sicer letelo precej kritik – nekateri menijo, da bi morala policija najprej obvestiti ministrstvo za izobraževanje, ki pa je bilo v tem primeru obveščeno šele od ravnateljev. Drugi so bili kritični, da si z obvestilom, kot so ga šole dobile, te ne morejo kaj dosti pomagati, zato so odreagirale po svoji presoji in različno. Ostri ukrepi in javna objava poziva k previdnostnim ukrepom pa so med šolniki, starši in učenci marsikje povzročili preplah.

>> Več: Ministra bosta iskala načine za izboljšanje komunikacije med policijo in šolami