c S
Svet OŠ Dante Alighieri razrešil ravnateljico 16.10.2019 07:17 Izola, 15. oktobra (STA) - Svet osnovne šole Dante Alighieri iz Izole je na današnji seji s šestimi glasovi za in petimi vzdržanimi izglasoval razrešitev ravnateljice Simone Angelini, je po seji povedala predsednica sveta Evelin Kolarec Radovan. Kot je pojasnila, si očitke na račun ravnateljice niso izmislili, ampak so utemeljeni tudi v zapisnikih inšpektorata.

Angelinijeva se je pred skoraj letom dni znašla na tnalu sveta zavoda in javnosti, potem ko so v javnost prišli očitki o mobingu nad zaposlenimi in nepotizmu, skrhali pa so se tudi odnosi s starši oz. svetom zavoda. Zaradi razdeljenosti znotraj sveta zavoda in postopkovnih zapletov pa je do končnega glasovanja o razrešitvi, ki je sicer potekalo za zaprtimi vrati, prišlo šele danes.

Kot je po seji medijem pojasnila Kolarec Radovanova, se bo svet šole v prihodnjih dneh sestal glede morebitne določitve vršilca dolžnosti ravnatelja, sama razrešitev Angelinijeve pa bo stopila v veljavo, ko bo prevzela pismo, v katerem jo svet seznanja s svojo odločitvijo. Tudi če ne bi dvignila pošiljke, bi se kot skrajni rok za prevzem štel 15. dan, od kar je bilo pismo poslano, je še navedla predsednica sveta.

Glede očitkov na račun zdaj že bivše ravnateljice je Kolarec Radovanova poudarila, da so pripravili 12 strani dolg dokument, "kjer stojimo za določenimi obtožbami, ki si jih nismo mi izmislili, ampak so utemeljene v raznih zapisnikih inšpektoratov".

Med drugim gre tudi za revizijo poslovanja šole v letu 2018, ki jo je ravnateljica sama naročila in za katero je šola, kot so se člani sveta seznanili v delu seje, ki je bil še odprt za javnost, odštela 3000 evrov plus takse, zaradi česar so nekateri svetniki danes postavili tudi vprašanje o morebitni zlorabi javnih sredstev.

Predsednica sveta je medijem potrdila, da je Angelinijeva šla v naročilo in plačilo revizije brez vednosti sveta zavoda ali soustanoviteljev.