c S

Nekdanjo trgovsko šolo v Kranju bodo preuredili v osnovno šolo

04.10.2020 10:56 Kranj, 04. oktobra (STA) - Država je v teh dneh dokončala brezplačen prenos lastništva nekdanje trgovske šole v Župančičevi ulici v Kranju na Mestno občino Kranj. Ta bo po obnovi objekt namenila za dodatne prostore Osnovne šole Jakoba Aljaža. Kovačnica, ki sedaj deluje v objektu, pa se bo preselila v staro mestno jedro.

V kranjski mestni občini se v letošnjem šolskem letu v devetih osnovnih šolah izobražuje okoli 5700 učencev. S prevzemom lastništva nad objektom nekdanje trgovske šole v Kranju pa je občina naredila pomemben korak na poti do novih prostorskih pridobitev za osnovnošolsko mladino.

Kot so sporočili iz Mestne občine Kranj, bodo v objektu po njegovi prenovi na voljo dodatni prostori za Osnovno šolo Jakoba Aljaža, kjer prostora močno primanjkuje. Objekt pa je tudi na seznamu energetske sanacije.

Trenutno v nekdanji trgovski šoli domuje Kovačnica, ki se bo preselila v podjetniški inkubator v prostore nekdanjega sedeža kranjske enote Pošte Slovenije v Poštni ulici v starem mestnem jedru. Občina je ta teden pridobila gradbeno dovoljenje za preureditev prostorov. Ob tem bo uredila tudi dvigalo, ki bo hkrati služilo gibalno oviranim ob vstopu v Mestno hišo.

Podjetniški inkubator bo glavni podporni organ podjetništvu na Gorenjskem. Kot so prepričani na občini, bo s selitvijo Kovačnice stari Kranj pridobil mlajšo podjetniško populacijo s številnimi idejami, kar bo tudi vzpodbuda gospodarskim dejavnostim starega mestnega jedra.