c S

V letošnjem študijskem letu nov program socialne pedagogike

27.09.2020 15:19 Ljubljana, 27. septembra (STA) - V študijskem letu, ki se začenja prihodnji teden, bo nabor študijskih programov skoraj enak lanskemu. Le Univerza na Primorskem bo izvajala nov univerzitetni študijski program socialna pedagogika. Števila prostih mest po januarskem razpisu za vpis niso spreminjali, so za STA pojasnili na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.

Tako denimo tudi niso razpisali dodatnih mest za zdravstvene programe. Ti kadri so sicer zaradi širjenja koronavirusa med bolj iskanimi, tudi študentje sodelujejo v več delovnih organizacijah, med drugim recimo pomagajo v klicnih centrih za informacije o koronavirusu in v domovih za starejše.

Nov študijski program je sicer napovedala mariborska medicinska fakulteta, letos so akreditirali študijski program dentalne medicine. A tega v letošnjem študijskem letu še ne bodo izvajali, ker niso uspeli pridobiti državnih sredstev za njegovo izvajanje.

Za študijsko leto 2020/21 je bilo sicer razpisanih 18.636 vpisnih mest za vpis v 1. letnik rednega in izrednega študija. Od tega je 16.365 mest namenjenih državljanom Republike Slovenije in državljanom držav članic Evropske unije. Tujcem iz držav nečlanic Evropske unije in Slovencem brez slovenskega državljanstva pa so namenili 2271 mest, piše na spletni strani ministrstva.