c S

V velenjskih osnovnih šolah letos 57 učencev več kot lani

27.08.2020 13:25 Velenje, 27. avgusta (STA) - V velenjskih osnovnih šolah bo v novem šolskem letu 3212 učencev, kar je 57 več kot v prejšnjem šolskem letu. Število prvošolcev je letos manjše za 10, prvič pa bo šlo v šolo 369 otrok. Največ učencev bo letos na Osnovni šoli Gorica, in sicer 604, za katere bo skrbelo 56 strokovnih delavcev, so danes sporočili z velenjske občine.

Po navedbah občine je letos za velenjsko osnovno šolstvo v občinskemu proračunu zagotovljenih 1,8 milijona evrov.

V Vrtec Velenje je letos vpisanih 1415 otrok, kar je pet manj kot lani. Ti otroci bodo razporejeni v 87 oddelkov, od tega je bilo na podlagi vpisa, potreb in želja staršev oblikovanih 86 oddelkov dnevnega programa in en oddelek poldnevnega programa. Število oddelkov bo tako od 1. septembra večje za tri oddelke v primerjavi za začetkom lanskega šolskega leta.

Za novo šolsko leto so v vrtec vključeni vsi otroci, katerih starši so izrazili interes za vključitev. V oddelkih še ostaja nekaj prostih mest, v katere lahko vključijo otroke vseh starosti, predvsem otroke drugega starostnega obdobja.

Z začetkom šolskega leta bo Vrtec Velenje pridobil dve dodatni igralnici s pripadajočimi prostori na Konovem, kjer je bilo za potrebe vrtca preurejeno stanovanje v tamkajšnji krajevni skupnosti, prav tako pa bo vrtec lahko koristil dodatno igralnico s pripadajočimi prostori tudi v podružnični osnovni šoli v Škalah.

Za investicijsko-vzdrževalna dela v vrtcih je velenjska občina letos namenila več kot 200.000 evrov.