c S

Evropska šola Ljubljana jeseni tudi s programom za predšolsko stopnjo

25.08.2020 20:44 Ljubljana, 25. avgusta (STA) - Vlada je sprejela dopolnitev sklepa o ustanovitvi javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda Šolski center Ljubljana, s katero mu je dodala še dejavnost predšolske stopnje. S prihodnjim šolskim letom bodo namreč na šoli začeli izvajati program še na predšolski stopnji, so po seji vladnih odborov sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

V sklopu Šolskega centra Ljubljana, šole s 100-letno tradicijo, je vlada januarja 2018 ustanovila Evropsko šolo Ljubljana, edino šolo v Sloveniji, ki izvaja mednarodni program Evropskih šol.

Evropska šola Ljubljana zagotavlja osnovnošolsko in srednješolsko splošno izobraževanje na primarni in sekundarni stopnji po programu Evropskih šol predvsem za otroke zaposlenih v evropski Agenciji za sodelovanje energetskih regulatorjev s sedežem v Ljubljani, otroke zaposlenih v predstavništvu Evropske komisije in informacijske pisarne Evropskega parlamenta. Zagotavlja tudi šolanje otrokom drugih tujih državljanov, ki bivajo v Ljubljani.