c S

Nove donacije zavodu za šolstvo za pomoč učencem pri pouku na daljavo

24.04.2020 19:31 Ljubljana, 24. aprila (STA) - Zavod za šolstvo je v preteklih dneh prejel nove donacije podjetij, s katerimi so za učence in dijake iz socialno ogroženih okolij pridobili računalniško opremo za pomoč pri spremljanju pouka na daljavo v času epidemije novega koronavirusa.

Kot so sporočili iz zavoda, so v četrtek na naslove učenk in učencev razposlali 100 tabličnih računalnikov in pet prenosnih računalnikov iz dveh različnih donacij, namenjenih učencem in dijakom iz socialno ogroženih okolij.

Tako je zavod doslej razdelil preko 800 doniranih tablic in prenosnih računalnikov in 800 modemom z vključenim brezplačnim prenosom podatkov do 31. avgusta 2020 za pomoč pri spremljanju pouka na daljavo.

Med donatorji v najnovejši pošiljki strojne opreme je bil kitajski tehnološki gigant Huawei, ki je doniral 100 tabličnih računalnikov v vrednosti 20.000 evrov, so sporočili iz podjetja. Kot so dodali, so v zadnjem tednu slovenskemu zdravstvu podarili tudi 30.000 zaščitnih mask, šolstvu pa modeme za dostop do interneta za učence in dijake.

Direktor zavoda za šolstvo Vinko Logaj je prejšnji teden ocenil, da so poleg doniranih sredstev tudi šole posodile več kot 2000 svojih računalnikov, nekaj opreme pa so zagotovile tudi nevladne organizacije in združenja. "Po informacijah, ki jih imamo, je povsod zagotovljen stik z učenci," je dejal.