c S

Za prve zaposlitve v vzgoji in izobraževanju 1,4 milijona evrov

20.03.2020 13:20 Ljubljana, 20. marca (STA) - Na javni razpis Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja 2020 je prispelo 179 vlog. Potrdili so jih 123 v skupni vrednosti 1,4 milijona evrov, so sporočili z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Za pomočnika vzgojitelja začetnika so potrdili 84 vlog (27 v vzhodni in 57 v zahodni kohezijski regiji), za učitelja začetnika pa 39 vlog (16 v vzhodni in 23 v zahodni kohezijski regiji).

Ciljna skupina javnega razpisa so mladi do 29 let, ki iščejo prvo zaposlitev v vzgoji in izobraževanju. Gre za pomočnike vzgojiteljev ter učitelje z namenom načrtovanega, organiziranega in strokovno vodenega praktičnega usposabljanja za samostojno delo v vzgojno-izobraževalnih zavodih.

Izbrani na razpisu za delovno mesto pomočnika vzgojitelja začetnika bodo predvidoma sklenili pogodbo o zaposlitvi za polni delovni čas od 1. maja do 30. septembra, po izteku pogodbe pa bodo delovno razmerje nadaljevali s sklenitvijo nove pogodbe o zaposlitvi, in sicer za obdobje enega meseca, to je vsaj do 31. oktobra letos.

Izbrani na razpisu za delovno mesto učitelja začetnika bodo predvidoma sklenili pogodbo za polni delovni čas za obdobje od 1. aprila do 30. novembra, neposredno po izteku pogodbe pa bodo sklenili novo pogodbo o zaposlitvi, in sicer za obdobje vsaj šestih mesecev, to je vsaj do 31. maja 2021.

Razpis sofinancirata Slovenija in EU iz Evropskega socialnega sklada.