c S

Pouk v šolah možen tudi na daljavo

12.03.2020 11:33 Ljubljana, 12. marca (STA) - Predsednik Združenja ravnateljev osnovnih in glasbenih šol Gregor Pečan je v zvezi z napovedjo, da bodo vse vzgojno-izobraževalne ustanove zaradi koronavirusa v ponedeljek zaprle vrata, za STA dejal, da se bodo organizirali, ko bodo dobili navodila pristojnih, možen je tudi pouk na daljavo. Pečan sicer še ni uradno seznanjen s tem ukrepom.

"Zaenkrat uradno nismo dobili še ničesar, čakamo, da nam ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport izda podrobna navodila, kako naprej. Pouk v osnovnih in srednjih šolah lahko poteka na daljavo, prek spletnih učilnic," je povedal Pečan.

Varstvo otrok po njegovem prepričanju sploh ne pride v poštev. Če bi organizirali varstvo otrok, potem zapiranje šol ni smiselno in bi bilo po njegovem mnenju boljše, da so šole odprte.

Premier, ki opravlja tekoče posle, Marjan Šarec je danes ministrstvoma za zdravje in za izobraževanje naložil, da pripravita vse potrebno, da se s ponedeljkom zaprejo vse vzgojno-izobraževalne ustanove.