c S

Občina Prebold v rekonstrukcijo in dozidavo tamkajšnje osnovne šole

12.08.2019 07:12 Prebold, 11. avgusta (STA) - Občina Prebold je junija pridobila gradbeno dovoljenje za delno rekonstrukcijo in dozidavo tamkajšnje osnovne šole. Celoten projekt bo izveden v treh fazah, vrednost celotne naložbe pa je ocenjena na dva milijona evrov. Prva faza se je že začela julija in bo predvidoma zaključena septembra, je zapisano na spletnih straneh občine.

V objektu ena sta poleg prenovljenega vhoda predvideni dve novi učilnici, garderoba in dva kabineta. Skupaj s prvo fazo gradnje bodo v obstoječih učilnicah trakta zamenjali vse svetilke, prav tako jih bodo prepleskali.

Tudi v traktu tri bodo rekonstruirali stopnišče oz. ga preuredili v požarno stopnišče. Zamenjali bodo tudi talno oblogo na hodniku, v nadstropju omenjenega trakta pa uredili nove sanitarije. V okviru prve faze bodo kupili tudi novo opremo za nove učilnice in garderobo.

Druga faza predstavlja rekonstrukcijo osrednjega trakta obstoječe šole, kjer so predvideni nova kuhinja, jedilnica ter prostori za upravo in zbornico šole. Gradnja naj bi potekala od spomladi do septembra 2020.

V okviru tretje faze pa je v načrtu dozidava k osnovni šoli, pričetek in zaključek gradnje sta predvidena naslednje leto.