c S

Znan izbor 112 prvih zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja

28.03.2019 07:08 Ljubljana, 27. marca (STA) - Minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo je potrdil izbor in sofinanciranje 112 prvih zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja. Razpis, na katerega je prispelo 258 vlog, je ministrstvo objavilo decembra lani, skupna vrednost oziroma strošek zaposlitev pa je 1,37 milijona evrov.

Na razpis so se lahko prijavili javni ali zasebni vzgojno-izobraževalni zavodi, ki so morali pred vložitvijo prijave opraviti izbirni postopek, skupaj z izbranim kandidatom pripraviti predlog načrta usposabljanja in izpolniti prijavo ter jo skladno z zahtevami razpisa posredovati ministrstvu.

Razpis je bil razdeljen v dva sklopa; prvi za zaposlitev pomočnikov vzgojiteljev začetnikov za obdobje petih mesecev, drugi za zaposlitev učiteljev začetnikov za obdobje osmih mesecev, in sicer na projektnem delovnem mestu učitelja, svetovalnega delavca ali vzgojitelja.

Prispelo je 258 vlog. Komisija za izvedbo javnega razpisa je vloge pregledala in ocenila ter ministru v izbor predlagala 112 vlog, od tega za prvi sklop 57 vlog (24 v vzhodni in 33 v zahodni kohezijski regiji) ter 55 vlog za drugi sklop (pet v vzhodni in 50 v zahodni kohezijski regiji).

Rezultati razpisa so objavljeni na spletni strani ministrstva.

Kot so ob tem na spletni strani pojasnili na ministrstvu, razpis prinaša možnost zaposlitve iskalcev prve zaposlitve na področju vzgoje in izobraževanja, v okviru katerih se bodo "preko načrtovanega, organiziranega in strokovno vodenega praktičnega usposabljanja uvajali v vzgojno-izobraževalno delo v šoli oziroma vrtcu".

Razpis upošteva načela in cilje programa Jamstva za mlade za obdobje 2016-2020, ki ga je sprejela vlada, in predstavlja poseben ukrep na trgu dela, ki je prilagojen ciljnim skupinam na področju vzgoje in izobraževanja. Z njim želijo mladim do 29 leta omogočiti dostopnost do čim hitrejše in kakovostne zaposlitve na področju vzgoje in izobraževanja ter s tem povečati delež zaposlenih med mladimi.