c S

Zvezi prijateljev mladine 20.000 evrov za štipendije otrok iz socialno šibkih družin

13.03.2019 16:56 Ljubljana, 13. marca (STA) - Podjetje Nivea je Zvezi prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) na zaključnem dogodku 13. vseslovenske dobrodelne akcije Podarite nam modro srce predala ček v vrednosti 20.000 evrov. Sredstva bodo namenjena za štipendije otrok iz socialno šibkih okolij.

Generalna sekretarka ZPMS Breda Krašna, ki je ček za 20.000 evrov prejela iz rok vodje projekte Katje Pavli, je izrazila veselje, da ne zmanjka ljudi, ki so pripravljeni pomagati. "Najlepše za našo organizacijo je to, da nam druge organizacije pomagajo širiti dobrodelnost po Sloveniji. Če bi hotela napisati vsa dobra dela na modra srca, bi nam zmanjkalo modre barve in svinčnikov, ampak ne zmanjka nam dobrih src ljudi, ki nam pomagajo," njene besede povzema sporočilo za javnost.

Zaključnega dogodka akcije, ki je potekala od 11. februarja do 11. marca, sta se udeležili tudi dve štipendistki učnega sklada. Veroniki Krapež je, kot je povedala, dobrodelna akcija omogočila vpis na želeno srednjo šolo v Mariboru, celjski dijakinji in nadarjeni violinistka Evi Vrečko pa je štipendija v pomoč na njeni poti do sanj - nastopati v priznanem orkestru ali poučevati violino. V 13 letih je sicer Nivein učni sklad pomagal 200 otrokom.

Glas o tem, kako pomembno si je med seboj pomagati, so letos med otroki v šolah na petih dogodkih širili podjetnica, inspiracijska predavateljica in ustanoviteljica Anine zvezdice Ana Lukner Roljič, urednica in ustanoviteljica Srečne hiše za otroke Alenka Žumbar Klopčič, učiteljica in gorska reševalka Mojca Odar, reševalec Robert Sabol ter prostovoljec in najmlajši prejemnik državnega priznanja na področju prostovoljstva Rok Križan.