c S

Mladi Kranjčani na prostovoljno delo v pobrateno francosko mesto

11.03.2019 07:11 Kranj, 09. marca (STA) - Mestna občina Kranj je objavila javni poziv mladim občanom, ki bi si želeli kot prostovoljci za pol leta oditi na delo v pobrateno francosko mesto La Ciotat. Prostovoljno delo bo potekalo na področju družbenih dejavnost, prostovoljcem pa bodo krili nastanitev in jim zagotovili pavšalno nadomestilo.

V projektu poleg Kranja sodelujejo tudi italijanska Genova, nemški Singen, madžarski Pecs, poljski Krakow in španska Barcelona. Projekt financira Evropska unija v sodelovanju s francoskimi vladnimi inštitucijami, so sporočili z Mestne občine Kranj.

Javni poziv je namenjen osebam s stalnim ali začasnim prebivališčem na območju kranjske občine. Nanj se lahko prijavijo osebe, stare med 18 in 25 let, ki so opravilno sposobne in niso sodno preganjane zaradi naklepnega kaznivega dejanja. Rok za prijave, ki naj vključujejo tudi motivacijsko pismo in morebitna priznanja s tekmovanj ali neformalnih izobraževanj, je 22. marec.

Pričetek prostovoljnega dela na področju družbenih dejavnosti, kot so sociala, šport, kultura in izobraževanje, bo aprila in bo trajalo šest mesecev. V okviru projekta bodo prostovoljcem krili stroške nastanitve, zdravstveno zavarovanje in mesečno pavšalno nadomestilo v višini 523 evrov. Prostovoljci pa si sami krijejo stroške povratne letalske vozovnice in druge stroške, ki nastanejo pri prostočasnih dejavnostih v mestu.