c S

Tin Kampl novi v. d. direktorja urada za mladino

29.11.2018 15:05 Ljubljana, 29. novembra (STA) - Vlada je razrešila Roka Primožiča s položaja direktorja urada za mladino, na mesto vršilca dolžnosti direktorja pa imenovala Tina Kampla, so sporočili po seji vlade. Kampl bo funkcijo nastopil 1. decembra, in sicer za čas do imenovanja novega direktorja, vendar največ za šest mesecev.

Primožiča je za obdobje petih let na čelo urada konec decembra lani imenovala še vlada Mira Cerarja, in sicer je mandat nastopil z letošnjim letom, po tistem, ko je bil od maja lani v. d. direktorja.

Minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo je v skladu z določbami zakona o javnih uslužbencih predlagal razrešitev Primožiča s 30. novembrom. Kot so za STA pojasnili na vladi, so Primožiča razrešili na podlagi 83. člena zakona o javnih uslužbencih, ki vladi omogoča, da v enem letu od nastopa funkcije razreši generalnega direktorja v ministrstvu, predstojnika vladne službe, generalnega sekretarja v ministrstvu, predstojnika organa v sestavi ministrstva, načelnika upravne enote in direktorja občinske uprave oziroma tajnika občine, ne glede na razloge.

Kampl je sicer predsednik Mladinskega sveta Slovenije. Na zadnjih parlamentarnih volitvah je kandidiral za poslanca na listi SD.