c S

Danes bo več kot 10.000 upravičencev prejelo štipendije

26.10.2018 17:03 Ljubljana, 26. oktobra (STA) - Vsi tisti dijaki in študentje, ki jim je bilo o njihovi vlogi odločeno do ponedeljka do 12. ure, bodo danes dobili nakazano štipendijo na svoj račun. Skupaj bo tako danes izplačanih 10.018 državnih in 590 Zoisovih štipendij za več kot milijon evrov, piše na spletni strani ministrstva za delo.

Centri za socialno delo so v jesenskem času bolj obremenjeni z reševanjem vlog, prvi teden v oktobru informacijski sistem centrov za socialno delo tudi ni deloval. Zaradi manjšega števila izplačanih štipendij v oktobru je tako ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ksenija Klampfer odredila dodaten termin za obdelavo in izplačilo državnih in Zoisovih štipendij, na katere bi morali vlagatelji sicer počakati do novembra.

"Zavedam se, da so dijaki, ki prejemajo državno štipendijo v stiski, novo šolsko leto potegne za sabo še nekatere dodatne stroške, zato smo tem družinam želeli priti čimbolj naproti in smo v mesecu oktobru določili dodatno obdelavo in izplačilo štipendij," meni ministrica.

Tako bosta v oktobru skupaj dve izplačili, v prvem terminu 10. oktobra je bilo po podatkih ministrstva izplačanih 32.583 državnih štipendij, skupaj pa bo v oktobru izplačanih 42.601 državnih in 3128 Zoisovih štipendij.

Naslednje izplačilo štipendij bo 9. novembra. Skupaj bo za vse štipendije ministrstvo v letošnjem letu namenilo 91 milijonov evrov, so zapisali na svoji spletni strani.