c S

Na OŠ Preserje pri Radomljah otvoritev novih učilnic in kuhinje

12.04.2018 09:46 Domžale, 12. aprila (STA) - V Preserjah pri Radomljah v domžalski občini so v marcu končali s prenovo osnovne šole, ki je v letošnjem šolskem letu posedla v šolske klopi kar 103 prvošolčke. Po pridobitvi uporabnega dovoljenja konec marca, bodo nove prostore, jugozahodni del prizidka s štirimi novimi oddelki in razširjeno kuhinjo, slovesno odprli danes.

Osnovno šolo (OŠ) v Preserjah pri Radomljah sicer obiskuje 759 učencev. Po novem bodo učenke in učenci razporejeni v 35 oddelkov, so za STA povedali na šoli.

Gradnja je potekala od 15. junija 2017, zaključila pa se je v začetku marca. Lansko pomlad so opravili rušitvena dela, sledila je nadzidava šole in obnova kuhinje. Pridobili so tudi štiri nove oddelke. Poleg tega so na Pelechovi cesti, ki poteka mimo šole, dokončali urejanje pločnika, ki bo tako šolarjem omogočil varnejšo pot v šolo in domov.

Vrednost celotne investicije, torej nadzidave dela jugozahodnega prizidka s štirimi novimi oddelki in prenove ter razširitve kuhinje, je znašala dober milijon evrov z DDV. Nove učilnice je po podatkih občine opremilo podjetje Učilna iz Doba, in sicer za 57.957 evrov.

Občina Domžale sicer posveča veliko pozornost vzgoji in izobraževanju, saj po mnenju župana Tonija Dragarja predstavljata glavni predpogoj razvoja občine.

Ena največjih investicij letošnjega šolskega leta je zagotovo gradnja podružnične osnovne šole v Ihanu. Nova šola je učencem olajšala pot v šolo, saj se jim tako ni več treba voziti v matično OŠ Domžale. Slednja pa je na ta način pridobila nekaj prostora in se tako za nekaj časa izognila prostorski stiski.

Poleg tega so v središču Domžal izvedli energetsko sanacijo OŠ Venclja Perka.