c S

Makovec Brenčičeva sprejela tristo mladih z mednarodnih tekmovanj

30.01.2018 07:57 Ljubljana, 29. januarja (STA) - Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič je danes na Brdu pri Kranju sprejela več kot tristo učenk in učencev, dijakinj in dijakov, študentk in študentov ter njihove mentorje, ki so na mednarodnih tekmovanjih iz znanj v minulem letu dosegli vidne rezultate, so sporočili z ministrstva.

Tovrstni sprejemi so na ministrstvu že tradicionalni. Tokrat so prvič povabili tudi osnovnošolce, ki so lani tekmovali iz znanj v tujini. Kar 105 iz 30 osnovnih šol jih je bilo na tekmovanjih, na katera jih je pripravljalo 45 mentorjev.

Izjemno uspešni so bili dijaki in študentje na mednarodnih olimpijadah: biološki, kemijski, naravoslovni, jezikovni, fizikalni, matematični in na olimpijadi iz astronomije in astrofizike. Izjemni so bili tudi dosežki slovenskih študentk in študentov na najrazličnejših tekmovanjih po svetu, so zapisali na ministrstvu.

Znanje ne le šteje, ampak tudi gradi svet, je poudarila Makovec Brenčičeva v nagovoru na sprejemu in dodala, da so mladi s svojimi uspehi postali ambasadorji naše države v svetu.

"Prav je, da pridobljeno znanje tudi delimo. Hvala, ker s svojim znanjem gradite posebne vrednote, ki so vzgled vsem nam," je dejala ministrica in posebno zahvalo izrekla tudi mentoricam in mentorjem "brez katerih tovrstnih rezultatov ne bi bilo".