c S

Učbeniški skladi za tretje vzgojno-izobraževalno obdobje bodo prenovljeni

20.07.2015 Na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport so do 26. junija zbrali podatke, kakšne so potrebe šol  za zamenjavo le-teh. V tretjem vzgojno-izobraževalnem obdobju potrebujemo 3,1 milijona evrov.


Kot na MIZŠ poudarjajo že od maja pri reševanju učbeniške problematike, skladno z dogovorom z založniki in ostalimi deležniki, upoštevajo načela postopnosti, celovitosti in vzdržnosti. Načelo postopnosti so zagotovili tako, da je Strokovni svet RS sklenil podaljšati veljavnost učbenikov iz prvega in drugega vzgojno-izobraževalnega obdobja. Celovitost in vzdržnost pa tako, da so že ustanovili delovno skupino, v okviru katere bodo skupaj z vsemi deležniki do konca leta pripravili dolgoročen in vzdržen model učbeniških skladov.

Šolam so 1. julija posredovali prvo informacijo o razrezu sredstev v višini 2 milijonov evrov. Kot so založnikom, deležnikom, pa tudi javnosti že pojasnili, bodo manjkajoči znesek v višini 1,1 milijona evrov, s katerim bodo pokrili stroške zamenjave učbenikov za tretjo triado, do konca leta šolam zagotovili. O nadaljnji dinamiki zagotavljanja sredstev bomo šole obvestili v prihodnjih dneh.


Članki izražajo stališča avtorjev, in ne nujno organizacij, v katerih so zaposleni, ali uredništva portala EDUS.