c S
Razpis za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2023/2024 02.02.2023 Za študijsko leto 2023/2024 bo na voljo skupaj 19.792 vpisnih mest za vpis v 1. letnik za redni in izredni študij, in sicer 16.643 mest za državljane Republike Slovenije in državljane držav članic Evropske unije (EU), 992 mest za Slovence brez slovenskega državljanstva in 2157 mest za tujce, ki prihajajo iz držav, ki niso članice EU.

Vpisna mesta za študijsko leto 2023/2024 razpisuje 5 javnih visokošolskih zavodov: Univerza v Ljubljani (UL), Univerza v Mariboru (UM), Univerza na Primorskem (UP), Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu (FIŠ) in Visoka šola za upravljanje podeželja Grm Novo mesto (VŠ GRM Novo mesto), ter 16 zasebnih visokošolskih zavodov s koncesijo: Univerza v Novi Gorici (UNG), Nova Univerza (NU), Univerza v Novem mestu (UNM), ALMA MATER EUROPAEA – Evropski center, Maribor (ECM), Arema – Visoka šola za logistiko in management Rogaška Slatina (AREMA), Fakulteta za dizajn (FD), Fakulteta za tehnologijo polimerov (FTPO), Fakulteta za uporabne družbene študije v Novi Gorici (FUDŠ), Fakulteta za varstvo okolja (FVO), Fakulteta za zdravstvene in socialne vede Slovenj Gradec (FZSV), Fakulteta za zdravstvene vede v Celju (FZV Celje), Fakulteta za zdravstvo Angele Boškin (FZAB), Gea College – Fakulteta za podjetništvo (GEA College – FP), Mednarodna fakulteta za družbene in poslovne študije (MFDPŠ), Visoka šola na Ptuju (VŠP) in Visoka šola za proizvodno inženirstvo v Celju (VŠPI).


Novosti

V letošnjem razpisu se je na Univerzi v Ljubljani univerzitetni študijski program Pravo na Pravni fakulteti spremenil iz univerzitetnega programa v enovit magistrski študijski program, ki traja pet let in ima 300 kreditnih točk.

Pri razpisu se poveča število ponujenih rednih vpisnih mest za vpis v 1. letnik za slovenske državljane in državljane držav članic Evropske unije (mesta so skupna) na naslednjih treh študijskih programih:

  • pri Univerzi v Ljubljani Filozofski fakulteti na univerzitetnem študijskem programu Psihologija se spremeni število rednih vpisnih mest s sedanjih 60 na 90,
  • pri Univerzi v Ljubljani Zdravstveni fakulteti na visokošolskem strokovnem študijskem programu Radiološka tehnologija se spremeni število rednih vpisnih mest s sedanjih 40 na 60,
  • pri Univerzi v Mariboru Filozofski fakulteti na univerzitetnem študijskem programu Psihologija se spremeni število rednih vpisnih mest s sedanjih 35 na 50.

Razpis

Predvidoma 3. februarja 2023 bo na portalu eVs objavljen razpis za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2023/2024

Zbirni pregled vpisnih mest za dodiplomski študij v študijskem letu 2023/2024


Članki izražajo stališča avtorjev, in ne nujno organizacij, v katerih so zaposleni, ali uredništva portala EDUS.