c S

Šolski koledar: Po 9 dni jesenskega in prvomajskega oddiha ter 11 prostih božično-novoletnih dni

23.05.2023 13:39 Ministrstvo za šolstvo je - malce pozneje kot sicer - vendarle objavilo šolski koledar za prihajajoče šolsko leto. Pouk v osnovnih in srednjih šolah se bo začel v petek, 1. septembra, zimske počitnice se vračajo v ustaljene okvire.

Kljub temu, da je 1. september letos petek, se bo šolsko izobraževanje za osnovno- in srednješolce vseeno začelo, kot je to ustaljena praksa, na omenjeni datum, je razvidno iz šolskega koledarja za prihodnje šolsko leto, ki ga je pred dnevi objavilo ministrstvo za vzgojo in izobraževanje. Že manj kot dva meseca pozneje bodo imeli učenci in dijaki prve počitnice – jesenske bodo trajale od ponedeljka, 30. oktobra, do petka, 3. novembra, v praksi pa bo to pomenilo, da bodo otroci prosti med 28. oktobrom (sobota) in 5. novembrom (nedelja).

Precej dolge bodo tudi božično-novoletne počitnice, saj sta praznika, 25. in 26. december, v ponedeljek oz. torek, enako je tudi s 1. in 2. januarjem, kar pomeni, da bodo otroci prosti od 23. decembra (sobota) do vključno 2. januarja (torek) oz. 11 dni.

Naslednji prosti dan za učence in dijake bo kulturni praznik, 8. februar, ki bo v letu 2024 na četrtek.

>> Več: Šolski koledar: Po 9 dni jesenskega in prvomajskega oddiha ter 11 prostih božično-novoletnih dni