c S

Od ponedeljka v glasbenih šolah znova dovoljen pouk baleta in sodobnega plesa

18.03.2021 Vlada Republike Slovenije je izdala odlok o spremembah Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih ter ga bo objavila v Uradnem listu Republike Slovenije.

Na podlagi mnenja Strokovne skupine pri Ministrstvu za zdravje se s spremembami odloka v glasbenih šolah poleg izvedbe individualnega pouka dovoljuje tudi pouk baleta in sodobnega plesa, pri tem pa mora biti med udeleženci zagotovljena vsaj 2 metra medsebojne razdalje.

Dopolnjena je tudi določba tretjega odstavka 1. člena, s katero je določena izjema, ko zaposlenim ni treba opraviti testiranja. Določeno je, da negativni rezultat testa PCR ali testa HAG, ki ga predložijo zaposleni, ne sme biti starejši od 48 ur.

V 2. členu je dodana nova alineja, ki določa izjemo od prepovedi zbiranja, in sicer za izvedbo postopkov, ki so povezani z dokončanjem in nadaljevanjem izobraževanja.

Določbe spremenjenih členov se začnejo uporabljati 22. marca 2021, sama veljavnost odloka pa je podaljšana do 26. marca 2021.


Vir: MIZŠ, 17. 3. 2021


Članki izražajo stališča avtorjev, in ne nujno organizacij, v katerih so zaposleni, ali uredništva portala EDUS.