c S

Za krepitev kompetenc mladih več kot dva milijona evrov

18.10.2019 18:54 Ljubljana, 18. oktobra (STA) - Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori nekaj več kot dva milijona evrov vrednemu javnemu razpisu Krepitev kompetenc mladih skozi aktivno državljanstvo za večjo zaposljivost. Razpis bo v kratkem objavilo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, so danes sporočili iz službe vlade.

Namen javnega razpisa, ki se prednostno nanaša na inovativne oblike mladinskega dela, je krepitev aktivnega državljanstva za povečanje zaposljivosti mladih. S krepitvijo inovativnosti in kakovosti mladinskega dela se izboljšujejo tudi dobre prakse na presečišču mladinskega dela in sektorja zaposlovanja, so zapisali v službi vlade.

Za sredstva bodo lahko kandidirale organizacije, ki delujejo v javnem interesu v mladinskem sektorju. Ciljna skupina so mladi, stari od 15 do vključno 29 let in niso zaposleni.

Za krepitev kompetenc mladih bo 1,6 milijona evrov prispeval Evropski socialni sklad. Za kohezijsko regijo Zahodna Slovenija bo namenjenih 1,2 milijona evrov, za kohezijsko regijo Vzhodna Slovenija pa nekaj manj kot 837.000 evrov, so še pojasnili v službi vlade.