c S
Gradnja Glasbene šole Šoštanj naj bi se končala do konca meseca 13.10.2019 16:53 Šoštanj, 13. oktobra (STA) - Gradnja Glasbene šole Šoštanj, ki so jo začeli graditi junija lani, naj bi se končala do konca tega meseca, so povedali na šoštanjski občini. Dejali so tudi, da se bodo po končani gradnji glede selitve v nove prostore dogovorili s šoštanjskim oddelkom Glasbene šole Velenje.

Občina je sprva načrtovala otvoritev nove glasbene šole ob začetku novega šolskega leta, a se to zaradi zamud pri gradnji ni zgodilo. Prvotni načrt je bil namreč dograditi obstoječ del šole, vendar se je pokazalo, da kakovost gradnje starega dela ni ustrezna, zato so tudi ta del podrli in tako celotno zgradbo postavili na novo.

Vrednost gradnje nove glasbene šole znaša 2,5 milijona evrov, z dozidavo pa bo šola pridobila 17 učilnic za individualni pouk, skupinsko učilnico in dvorano za interne nastope.

Skupna neto uporabna površina novega objekta je 1445 kvadratnih metrov, od tega približno polovico predstavlja rekonstrukcija in drugo polovico dozidava.

Po navedbah občine bosta v novem objektu še dve dvorani s spremljevalnimi prostori, in sicer večja za potrebe Pihalnega orkestra Zarja, manjša pa za Mešani pevski zbor Svoboda Šoštanj.

V obstoječi glasbeni šoli je sedem individualnih in dve skupinski učilnici, kar je po navedbah šoštanjske občine občutno premalo za 160 otrok, ki so trenutno vpisani v Glasbeno šolo Šoštanj. Zdaj morajo uporabljati začasne prostore v tamkajšnjem kulturnem domu.