c S

V Velenju prvi hekaton na področju socialnega varstva

03.10.2019 08:54 Velenje, 03. oktobra (STA) - V Varstveno delovnem centru Saša v Velenju bo danes potekal hekaton, ki je prvi tovrstni dogodek v slovenskem prostoru na področju socialnega varstva. Gre za poldnevni dogodek, na katerem bodo predstavniki slovenskih varstveno delovnih centrov, ki želijo inovirati prihodnost področja, iskali inovativne rešitve oz. produkte.

Kot so sporočili iz omenjenega centra, je cilj hekatona oblikovanje izhodišč, ki jim bodo podlaga za pripravo strategije nadaljnjega razvoja, pa tudi širše za področje vseh varstveno delovnih centrov v Sloveniji.

Navedli so tudi, da je Skupnost varstveno delovnih centrov Slovenije že dolgo nazaj definirala najbolj odprte težave, ki so jih že reševali oz. hekali in iskali rešitve na različnih dogodkih.

V okviru hekatona bodo tako pripravili omizja, in sicer o varstveno delovnih centrih, o institucionalnem varstvu in zdravstveni negi ter o zaposlitvenih možnosti v varstveno delovnih centrih.

Predvidena je menjava udeležencev pri omizjih. Hekaton pa bodo sklenili s predstavitvijo konkretnih zaključkov za razvoj v prihodnost.

Udeležence hekatona bosta pozdravila varuh človekovih pravic Peter Svetina in velenjski župan Bojan Kontič.

Beseda hekaton (angl. hackathon) izhaja iz združitve besed hack in marathon in naj bi metaforično pomenila tekmovanje v prenosu znanja med ljudmi oz. tekmovanje v reševanju poslovnih izzivov.