EDUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

20.11.2020

Rok za najavo potreb po kadrovskih štipendistih 31. januar

Ljubljana, 20. novembra (STA) - Delodajalci lahko do 31. januarja oddajo potrebe po kadrovskih štipendistih za prihodnje šolsko leto, so danes sporočili iz Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada RS. Prijavo so dolžni oddati vsi delodajalci, ki želijo dijakom oziroma študentom podeliti kadrovsko štipendijo.

Sklad je že v začetku tega meseca objavil javni poziv delodajalcem za oddajo potreb po kadrovskih štipendistih za šolsko/študijsko leto 2021/2022. To morajo storiti preko aplikacije Izmenjevalnica.

Sklad s centralizacijo objav v Izmenjevalnici obvešča potencialne štipendiste, promovira razpisane štipendije in s tem mladim zagotavlja podporo pri odločanju za izobraževanje, so zapisali.

Delodajalci, ki nameravajo sofinanciranje kadrovskih štipendij uveljavljati pri regionalnih razvojnih agencijah (RRA), lahko svoje potrebe prijavijo na spletnem obrazcu posameznega RRA. V takih primerih bo potrebe delodajalca skladu, v imenu delodajalcev, opravila RRA.

Vsi, ki so podelili kakršnokoli štipendijo za aktualno šolsko/študijsko leto, morajo o tem poročati skladu do 31. decembra. To morajo storiti podjetja, podjetniki, občine, izobraževalne ustanove, fundacije, društva in vse druge pravne osebe, ki imajo v tem letu vsaj enega štipendista, so še dodali na skladu.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2020

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar