EDUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

18.10.2020

Odprt javni razpisi za sofinanciranje kadrovskih štipendij

Dravograd, 18. oktobra (STA) - Delodajalci se imajo zopet možnost prijaviti na javne razpise za sofinanciranje kadrovskih štipendij v letošnjem šolskem letu v okviru instrumenta regijska štipendijska shema. K tej možnosti jih vabi 12 regionalnih razvojnih agencij.

V Sloveniji se izvaja instrument regijska štipendijska shema, kjer gre za sofinanciranje kadrovskih štipendij delodajalcem za tiste poklice, ki jih delodajalci potrebujejo v svojih dejavnostih. Štipendisti se nato po zaključenem izobraževanju pri delodajalcih zaposlijo, so spomnili v Regionalni razvojni agenciji Koroška.

Sofinanciranje znaša v višini 50 odstotkov podeljene kadrovske štipendije delodajalca ali 70 odstotkov kadrovske štipendije, če je ta opredeljena v politiki štipendiranja za obdobje 2020-2024. Operacijo sofinancirata država in EU iz sredstev evropskega socialnega sklada.

Instrument izvajajo regionalne razvojne agencije Koroška, Zasavje, Posavje, Ljubljanska urbana regija, Savinjska regij in Zeleni kras, Pora razvojna agencija Gornja Radgona, Mariborska razvojna agencija, Razvojni center Novo mesto, BSC poslovno podporni center Kranj, Posoški razvojni center in Regionalni razvojni center Koper.

Izvajanje po regijah poteka v partnerstvu z ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, delodajalci in mladimi. Od leta 2016 je v projekt vključenih okoli 2000 dijakov in študentov ter prek 800 delodajalcev. Tako so po navedbah Regionalne razvojne agencije Koroška doslej zabeležili veliko uspešnih zgodb.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2020

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar