c S

Ljubljanski biotehniški izobraževalni center odprl nov šolski objekt EkoHiša

14.10.2020 14:37 Ljubljana, 14. oktobra (STA) - V ljubljanskem biotehniškem izobraževalnem centru (BIC) so danes uradno odprli nov šolski objekt EkoHiša, ki je v uporabi od septembra in zagotavlja ustrezne prostore za izobraževalni program naravovarstveni tehnik. Gre za leseno, okolju prijazno in energijsko varčno stavbo, s skoraj 530 kvadratnimi metri površine.

Kot so o EkoHiši zapisali na spletni strani BIC, novi šolski objekt med drugim obsega štiri učilnice, sprejemni prostor za druženje in dogodke ter tehnično učilnico. Prav ta je za dijake BIC še posebej pomembna, saj jim bo omogočala praktično izobraževanje na področju naravoslovja in naravovarstva. Tehnična učilnica je opremljena tako, da bodo lahko v njej dijaki izdelovali ptičje hišice, valilnice za ogrožene ptiče, krmilnice in podobno, so zapisali v BIC. Dodali so, da bodo tehnično učilnico uporabljali pri večini strokovnih predmetov.

EkoHiša je energetsko varčna oziroma skoraj nič-energijska, kar bo pozitivno vplivalo na varovanje okolja in prispevalo k zmanjšanju emisij toplogrednih plinov, so navedli. To je v skladu s programom srednješolskega strokovnega programa naravovarstveni tehnik, ki ga od septembra izvajajo v EkoHiši. Izgradnjo EkoHiše sta sofinancirala Eko sklad in Slovenski okoljski javni sklad.