c S

Letošnji teden mobilnega učenja izpostavlja izzive izobraževanja ob koronavirusu

13.10.2020 07:59 Ljubljana, 12. oktobra (STA) - Na letošnjem virtualnem tednu mobilnega učenja bodo udeleženci razpravljali o izzivih, pred katere je zaradi koronavirusa postavljeno izobraževanje, in možnosti za prihodnost učenja s tehnologijo. Državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje Jure Gašparič je na panelu izpostavil, da se je Slovenija na krizo odzvala hitro in učinkovito.

Kot je spomnil, je bil pedagoški proces organiziran prek spleta, z uporabo nekaterih rešitev in odprtih izobraževalnih virov. "Razvili smo tri glavne pobude za vzpostavitev dostopnega spletnega učenja in učenja na daljavo: eno vodi ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, drugo javne univerze, tretja pa vključuje različne deležnike, vključno s ponudniki učne infrastrukture," je povzel Gašparič.

Da bi zagotovili odprto, vključujoče in celovito izobraževanje za vse v Sloveniji, si ministrstvo prizadeva za usklajevanje vseh prej omenjenih pobud, izhaja iz sporočila za javnost ministrstva za izobraževanje.

Teden mobilnega učenja, ki bo letos potekal do srede, je vodilni dogodek Organizacije Združenih narodov o informacijski in komunikacijski tehnologiji v izobraževanju, ki ga že osem let zapored organizira Unesco s partnerji.