c S

V Piranu odprli svetovalni center za otroke in mladostnike

05.10.2020 14:07 Piran, 05. oktobra (STA) - V Piranu je danes odprl svoja vrata Svetovalni center za otroke, mladostnike in starše Koper. V osrčju njihovega poslanstva je skrb za duševno zdravje otrok in mladostnikov. Z dejavnostjo svetovanja, diagnostike in terapije bodo nudili podporo pri učnih, čustvenih, vzgojnih, vedenjskih in psihosocialnih stiskah ali težavah otrok in madostnikov.

Skrb za duševno zdravje otrok in mladostnikov označujejo občutek sreče, dobro počutje, zadovoljstvo s samim seboj, dobra samopodoba, dobri odnosi z drugimi, uspešnost na različnih področjih življenja, sposobnost uspešnega soočanja z različnimi situacijami, nalogami in obremenitvami, so v sporočilu za javnost poudarili na Občini Piran.

Kot so dodali, današnji čas družinam prinaša mnoge nove izzive. Na poti odraščanja so zlasti otroci in mladostniki tista ranljiva skupina, ki pogosto potrebujejo pomoč. Težave otroka lahko odprejo tudi številna vprašanja in skrbi staršev, ki ni nujno, da so jim sami kos.

Starši lahko za naročanje pokličejo vsak delovnik med 9. in 12. uro na telefonsko številko 031 388 591 ali pišejo na e-pošto svetovalni.center.kp1@siol.net. Več informacij lahko dobijo tudi na spletnem naslovu http://www.svet-center-kp.si/.

Izvajanje programa financira piranska občina in je za starše brezplačen, napotnica zdravnika ni potrebna.