c S

Vesela šola bo s prireditvijo obeležila pol stoletja delovanja

27.09.2020 09:48 Ljubljana, 27. septembra (STA) - Izobraževalni projekt Vesela šola letos praznuje 50 let delovanja. Praznovanje jubileja bo skupaj z letošnjo zaključno prireditvijo danes ob 17. uri potekalo virtualno. Na prireditvi bodo razglasili tudi najboljše tekmovalce letošnjega šolskega tekmovanja Vesele šole od 4. do 9. razreda, so sporočili organizatorji.

Prireditev bo povezoval pisatelj in komik Boštjan Gorenc Pižama, gledalce pa bo nagovoril tudi predsednik republike Borut Pahor, ki je častni pokrovitelj jubilejne Vesele šole. V krajšem filmu bodo o nastanku in razvoju Vesele šole govorili njeni nekdanji in sedanji uredniki. Program bo popestril raper Trkaj.

Ker letos zaradi koronavirusa ni bilo mogoče izvesti državne stopnje tekmovanja, bodo na prireditvi, ki je tudi zaključna prireditev letošnje Vesele šole, razglasili najboljših 49 tekmovalcev šolskega tekmovanja od 4. do 9. razreda, ki so na tekmovanju osvojili vse točke ali pa jim je zmanjkala ena. Na šolskem tekmovanju Vesele šole je letos tekmovalo skoraj 10.000 otrok iz 405 osnovnih šol.

Vesela šola, ki deluje pod okriljem Mladinske knjige in revije za najstnike Pil, bo prireditev ob obletnici prenašala preko svoje Facebook strani in Youtube kanala revije Pil.

Projekt Vesela šola je namenjen širjenju splošnega znanja osnovnošolcev. Ti z njim spoznavajo tudi področja, ki niso vključena v učni načrt. Vsebine so raznovrstne in vezane na aktualne teme. Na tekmovanju lahko sodelujejo tudi slepi in slabovidni učenci.