c S

Rektorji na konferenci tudi o novem študijskem letu

25.09.2020 21:29 Maribor, 25. septembra (STA) - Rektorji so na današnji seji med drugim razpravljali o organizaciji pedagoškega in raziskovalnega procesa v novem študijskem letu. Izpostavili so, da pričakujejo, da se bo šolsko ministrstvo zavezalo k zagotovitvi potrebnih finančnih sredstev za nakup opreme, potrebne za izvajanje kombiniranega načina poučevanja tudi na univerzah.

Rektorska konferenca je tudi podprla srečanje s Koordinacijo samostojnih raziskovalnih inštitutov Slovenije (KOSRIS) za oblikovanje stališč do sprejetja predloga zakona o znanstvenoraziskovalni in inovacijski dejavnosti ter za pristop k skupnemu dogovoru za vzdržen razvoj Slovenije. Treba je namreč določiti inovativne razvojne politike, ki bodo omogočile razvoj področij z veliko dodano vrednostjo za višjo kakovost življenja, so po seji zapisali v sporočilu za javnost.

Kot so navedli, so rektorji razpravljali tudi o pomenu združevanja interesov pri izvajanju kohezijske politike. Podprli pa so tudi pobudo študentskih domov za spremembo 81 b. člena zakona o visokem šolstvu za ureditev vodenja evidenc za delovanje študentskih domov.