c S

V OŠ Braslovče do danes potrjenih 20 okužb s koronavirusom

10.09.2020 20:59 Braslovče, 10. septembra (STA) - V Osnovni šoli Braslovče so imeli do danes do 12. ure potrjenih 20 okužb z novim koronavisurom. Okuženih je 11 zaposlenih in devet učencev. Trenutno so v karanteni trije oddelki Osnovne šole Braslovče, podružnična osnovna šola Trnava in vrtec Trnava pa ostajata zaprta, je sporočil braslovški župan Tomaž Žohar.

Žohar je pri tem sicer opozoril, da se podatki, s katerimi razpolagajo, razlikujejo od podatkov, ki jih objavlja Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ), saj vodijo evidenco okuženih oseb v tamkajšnji osnovni šoli, medtem ko jo NIJZ vodi glede na stalno prebivališče.

NIJZ je v torek zaradi okužbe z novim koronavirusom v karanteno poslal dva razreda osnovne šole. Zaradi okužbe so v karanteni tudi igralke Odbojkarskega kluba Braslovče.

Braslovška občina sicer izvaja ukrepe in zbira informacije za čimbolj učinkovito zajezitev širjenja virusa. Prebivalce so pozvali, naj se dosledno držijo navodil, če jim je bila odrejena karantena, ter naj ne prikrivajo podatkov o tesnih stikih.