c S

Objavljen razpis za štipendije za športnike in športnice

07.09.2020 14:25 Ljubljana, 07. septembra (STA) - Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez (OKS-ZŠZ) je v sodelovanju z ministrstvom za izobraževanje znanost in šport ter Fundacijo za financiranje športnih organizacij objavil javni razpis za pridobitev in podaljšanje pravice do štipendije za športnike za novo šolsko oz. študijsko leto. Za štipendije je letos namenjenih 465.000 evrov.

Kot so za STA pojasnili v OKS-ZŠZ, je povprečna višina štipendije za dijaka 176,44 evrov, za študenta pa 261 evrov. Razpis je s potrebnimi obrazci in navodili objavljen na njihovi spletni spletni strani. Rok za oddajo vloge pa je 5. oktober.

Projekt štipendij za športnike in športnice v Sloveniji predstavlja sistemsko podporo športnikom, ki se ukvarjajo s tekmovalnim športom in so usmerjeni v doseganje vrhunskih športnih rezultatov, so zapisali na spletnih straneh ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Kot so poudarili, je glavni cilj projekta zagotoviti mladim športnikom dodaten vir mesečnega dohodka, z namenom dodatne motivacije za doseganje vrhunskih športnih rezultatov in pridobitev izobrazbe ter na splošno z dobrim zgledom postaviti življenjske stebre za vsakega posameznika.

Projekt na ministrstvu uvrščajo med uspešnejše sistemske projekte, pri katerem od leta 1999 sodelujejo s Fundacijo za financiranje športnih organizacij ter OKS-ZŠZ, ki skrbi tudi za administrativno izvedbeni del, so še zapisali.