c S

Vlada sprejela dveletni izvedbeni načrt resolucije o nacionalnem programu za mladino

03.09.2020 16:57 Ljubljana, 03. septembra (STA) - Vlada je danes sprejela izvedbeni načrt za leti 2020 in 2021 Resolucije o nacionalnem programu za mladino 2013-2022. Pripravili so ga v sodelovanju s pristojnimi ministrstvi in vključuje ukrepe s področij izobraževanja, zaposlovanja in podjetništva, stanovanjske politike, zdravja in mladinskega sektorja, so sporočili po seji vlade.

Izvedbeni načrt resolucije sestavljajo ukrepi, katerih financiranje in izvajanje je mogoče urediti znotraj proračuna 2020 in 2021, v okviru evropskih strukturnih sredstev iz finančne perspektive 2014-2020 ter sistemskih ukrepov, ki ne predstavljajo nujno tudi finančnih posledic, kot so sprememba ali priprava predpisov, umestitev novih tem v politično razpravo in podobno. Dodatno so v zaključku navedeni tudi ukrepi, ki se financirajo iz programa Erasmus+.

Vsi cilji in prioritetna podpodročja nimajo ukrepov v sprejetem izvedbenem načrtu, saj bodisi teh ministrstva ne načrtujejo v letih 2020 in 2021 ali pa zanje ni mogoče zagotoviti ustreznega financiranja.

Nacionalni progam za mladino je sicer temeljni programski dokument, ki v skladu z zakonom o javnem interesu v mladinskem sektorju opredeljuje prednostne naloge in ukrepe v mladinskem sektorju. Za uresničevanje programa so odgovorna pristojna ministrstva, vlada pa sprejme izvedbeni načrt v skladu s sprejetim državnim proračunom, so še navedli.