c S

Po popravljenem razpisu bo prvo zaposlitev dobilo 200 pomočnikov vzgojiteljev ter učiteljev začetnikov

03.08.2020 19:53 Ljubljana, 03. avgusta (STA) - Ministrstvo za izobraževanje je objavilo popravek razpisa za financiranje prve zaposlitve v vzgoji in izobraževanju, s katerim je povišalo sredstva za vzhodno kohezijsko regijo, tudi za nove zaposlitve pomočnikov vzgojiteljev začetnikov. Tako bo prvo zaposlitev dobilo 200 pomočnikov vzgojiteljev ter učiteljev. Rok za oddajo prijav je 25. avgust.

Predmet javnega razpisa so zaposlitve pomočnikov vzgojiteljev v kohezijskih regijah Vzhodna Slovenija in Zahodna Slovenija, ter učiteljev, svetovalnih delavcev oz. vzgojiteljev začetnikov v omenjenih kohezijskih regijah, starih do vključno 29 let, z namenom načrtovanega, organiziranega in strokovno vodenega praktičnega usposabljanja za samostojno vzgojno-izobraževalno delo v vzgojno-izobraževalnih zavodih.

V okviru popravka razpisa, ki je bil sicer objavljen 12. junija, se je povišala vrednost razpoložljivih sredstev za vzhodno kohezijsko regijo, tudi za nova projektna delovna mesta za pomočnike vzgojiteljev začetnike v vzhodni kohezijski regiji. Cilj javnega razpisa je tako zaposlitev 120 pomočnikov vzgojiteljev začetnikov, 60 v vzhodni in 60 v zahodni kohezijski regiji, ter 80 učiteljev začetnikov, 30 v vzhodni in 50 v zahodni kohezijski regiji.

Preko razpisa bodo po novem financirali 120, in ne 60, kot je bilo sprva objavljeno, pomočnikov vzgojiteljev začetnikov za obdobje petih mesecev na projektnem delovnem mestu pomočnika vzgojitelja v javnih vrtcih ali šolah in zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami. Posamezni izbrani prijavitelj bo s pomočnikom vzgojitelja sklenil pogodbo o zaposlitvi za polni delovni čas za obdobje od 1. novembra do 31. marca 2021, po izteku te pogodbe pa bo delovno razmerje nadaljeval s sklenitvijo nove pogodbe o zaposlitvi, in sicer za obdobje vsaj enega meseca, to je vsaj do 30. aprila 2021.

Financiranje zaposlitev 80, in ne zgolj 62, učiteljev začetnikov je predvideno za obdobje osmih mesecev, in sicer na projektnem delovnem mestu učitelja, svetovalnega delavca ali vzgojitelja v vrtcih, osnovnih, glasbenih šolah ali srednjih šolah, dijaških domovih ter šolah in zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami.

Izbrani delodajalec bo z učiteljem začetnikom sklenil pogodbo o zaposlitvi za polni delovni čas za obdobje od 1. novembra do 30. junija 2021, po izteku pogodbe pa bo delovno razmerje nadaljeval s sklenitvijo nove pogodbe o zaposlitvi, in sicer za obdobje vsaj šestih mesecev, to je vsaj do 31. decembra 2021, določa razpis.

V okviru popravka razpisa, se je povišala skupna okvirna vrednost razpoložljivih sredstev, ki po novem znaša 2,4 milijona evrov, kar je dobrih 800.000 evrov več kot prej. Za zaposlitev 120 pomočnikov vzgojiteljev je na voljo 966.000 evrov, in sicer po 483.000 evrov zahodni in vzhodni kohezijski regiji, za zaposlitev učiteljev začetnikov pa 1,44 milijona evrov, od tega 540.000 evrov za Vzhodno in 900.000 evrov za Zahodno Slovenijo.

Javni razpis delno financira EU iz sredstev Evropskega socialnega sklada.