c S

V prvem roku na univerze sprejetih dobrih 11.500 študentov

23.07.2020 15:26 Ljubljana, 23. julija (STA) - Na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport so danes objavili rezultate vpisa v prvi letnik na dodiplomske in enovite magistrske študijske programe za študijsko leto 2020/21. Na slovenske univerze je bilo sprejetih 11.567 novih študentov, skupno je bilo sicer oddanih več kot 15.000 vlog.

Vpis sprejetih kandidatov bo potekal na visokošolskih zavodih od 27. julija do 17. avgusta, o točnih pa terminih bodo kandidati obveščeni s strani visokošolskih zavodov.

Drugi prijavni rok bo potekal od 20. do 28. avgusta. Podatki o še prostih mestih za drugi prijavni rok bodo 19. avgusta objavljeni na spletnem portalu eVŠ in na spletnih straneh visokošolskih zavodov.

V skladu z razpisom za vpis se v drugem prijavnem roku na še prosta mesta lahko prijavijo kandidati, ki se niso prijavili v prvem roku ali se niso uvrstili v nobenega od v prvi prijavi naštetih študijskih programov ali se niso vpisali v študijski program, v katerega so bili sprejeti v prvem prijavnem roku, oziroma so se iz tega študijskega programa izpisali do vključno 17. avgusta.

Študenti, ki želijo pridobiti subvencijo za bivanje v študijskem letu 2020/21, morajo prošnjo za sprejem ali podaljšanje bivanja prav tako oddati najpozneje do 17. avgusta, so še sporočili z ministrstva za izobraževanje.