c S

Od ponedeljka možna prijava za štipendije za nadarjene mlade v Ljubljani

22.07.2020 10:35 Ljubljana, 22. julija (STA) - S ponedeljkom se odpirajo prijave za štipendije za nadarjene dijake in študente v šolskem oziroma študijskem letu 2020/2021, ki imajo stalno prebivališče v ljubljanski mestni občini. Rok za prijavo za dijake je 4. september, za študente pa 5. oktober. Skupno je razpisanih 90 štipendij, piše na spletni strani Mestne občine Ljubljana.

Od tega je 16 štipendij razpisanih za dijake, 35 za študente dodiplomskega izobraževanja in enovitega magistrskega študija v Sloveniji, 26 za študente podiplomskega (razen enovitega magistrskega) izobraževanja v Sloveniji, štiri štipendije za dodiplomski študij v tujini in devet štipendij za podiplomski študij v tujini.

Na razpis se lahko po navedbah Mestne občine Ljubljana prijavijo dijaki od vključno drugega letnika srednješolskega izobraževanja ter študenti dodiplomskega in enovitega magistrskega izobraževanja v Sloveniji od vključno drugega letnika.

Prijavijo se lahko tudi študenti dodiplomskega in enovitega magistrskega izobraževanja v Sloveniji, ki so prejemali štipendijo za nadarjene dijake Mestne občine Ljubljana za srednješolsko izobraževanje od vključno prvega letnika.

Štipendije bodo lahko prejeli tudi študenti podiplomskega (razen enovitega magistrskega) izobraževanja v Sloveniji od vključno prvega letnika in tisti študenti, ki študirajo v tujini (za dodiplomski in podiplomski študij) od vključno prvega letnika.

V Ljubljani štipendije za mlade, ki se odlikujejo po visokih sposobnostih in kreativnosti, razpisujejo vse od leta 1998. Do sedaj so jih podelili 1549, za štipendiranje nadarjenih pa so namenili skoraj 8,2 milijona evrov, so še zapisali na spletni strani občine.