c S

Za mlade pripravljeno izobraževanje za delo v nevladnem sektorju

18.06.2020 13:42 Koper, 18. junija (STA) - V Kulturno izobraževalnem društvu PiNA bodo v sklopu kampanje Negovanje sveta je lahko služba mladim pripravili 80-urno izobraževanje za delo v nevladnem sektorju. Potekalo bo v sodelovanju z več kot 40 nevladnimi organizacijami in s pomočjo izkušenih mentorjev. Enega od udeležencev bodo nagradili z enoletno zaposlitvijo v izbrani organizaciji.

Društvo PiNA bo tako v sklopu kampanje Negovanje sveta je lahko služba, ki je nastala kot odgovor na veliko brezposelnost med mladimi in hkratno nizko stopnjo zaposlenosti v nevladnem sektorju, mladim omogočilo priložnost sodelovanja v nevladnem sektorju. S tem bodo pridobili praktične izkušnje, kar je pomembno tudi že med študijem.

Mladim od 18 do 30 let ponujajo 80-urno izobraževanje na delu v več kot 40 nevladnih organizacijah iz celotne Slovenije. Pod okriljem izkušenih mentorjev bodo imeli priložnost nadgrajevanja in pridobivanja novih kompetenc na različnih področjih, kot so projektno vodenje, komuniciranje, izobraževanje, administracija in zagovorništvo.

Tisti izmed udeležencev, ki bo izobraževanje najboljše izpeljal, bo nagrajen z enoletno zaposlitvijo v izbrani organizaciji. Prijave potekajo do 10. julija na spletni strani pina.si/social-innovators.

S kampanjo želijo spodbuditi mlade, naj pri odločanju za svojo poklicno pot razmislijo tudi o službi v nevladnem sektorju, v katerem lahko prispevajo k pozitivnim spremembam v svetu in v družbi. S tem namenom jih nagovarjajo z idejami Negovanje sveta je lahko služba, Reševanje sveta je lahko služba in Lepšanje sveta je lahko služba, so sporočili iz društva PiNA.

Kampanjo so pripravili v sklopu projekta Social Innovators, ki v štirih evropskih državah mladim ponuja zaposlitvene priložnosti, s katerimi lahko udejanjajo svojo željo po skrbi za človekove pravice, okolje, enakopravnost vseh živih bitij, skrbi za ranljive skupine, za zdravje, dostop do kulture, socialnega varstva, športa in informacij.