c S

Od danes spet študij v čitalnicah Nuka

05.06.2020 11:05 Ljubljana, 05. junija (STA) - Potem ko je Nacionalni inštitut za javno zdravje v četrtek objavil posodobljena priporočila za preprečevanje širjenja okužbe z virusom v knjižnicah, čitalnicah in arhivih, je Narodna in univerzitetna knjižnica (Nuk) danes odprla vrata svojih čitalniških prostorov. Uporabnikom je na voljo 80 čitalniških mest in štiri računalniške delovne postaje.

Uporaba čitalniških prostorov je zaenkrat mogoča zgolj po predhodni rezervaciji na spletni strani Nuka, uporabnikom pa so čitalniška mesta in računalniške delovne postaje za iskanje po knjižničnem katalogu ter zakupljenih informacijskih virih na voljo vsak delovni dan.

Po predhodni rezervaciji je tako mogoče ponovno uporabljati veliko čitalnico za pregledovanje lastnega in knjižničnega gradiva, časopisno čitalnico za pregledovanje knjižničnega gradiva, informacijsko središče, kjer računalnik omogoča iskanje po knjižničnem katalogu in zakupljenih informacijskih virih, ter čitalnico zbirke rokopisov za pregledovanje rokopisov ter redkih in starih tiskov.

Danes bo knjižnica odprta do 18. ure, nato pa vsak delovni dan od 8. do 20. ure ter ob sobotah od 9. do 14. ure, so sporočili iz Nuka.

Da bi bil obisk čim bolj varen, so pridobili tudi sterilizator za knjižnično gradivo, ki omogočata hitro in enostavno razkuževanje na dom izposojenega gradiva ter takojšnjo ponovno izposojo.