c S

OKS danes o naslednjih ukrepih za pomoč športu in treningih

23.04.2020 07:40 Ljubljana, 23. aprila (STA) - Člani izvršnega odbora (IO) Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) bodo danes opravili video konferenčno sejo, na kateri bodo pretresli predvsem naslednji paket vladnih ukrepov za odpravo posledic zaustavitve dejavnosti zaradi novega koronavirusa, prav tako pa bodo govorili o pogojih za treninge vrhunskih športnikov.

Odlok vlade za omilitev nekaterih ukrepov, sprejetih prejšnji teden, namreč še ne dovoljuje običajne vadbe vrhunskih športnikov. Ti lahko vadijo po pogojih, ki veljajo za vse državljane.

Od začetka tedna tedna potekajo pogovore in usklajevanja na operativni ravni med ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) in OKS, da bi bili ti nared za obravnavo na vladi.

"Prvi del ukrepov vlade za zaposlene v športu in socialni del pomoči v OKS ocenjujemo kot uspešne in ustrezne. Pričakujemo, da bo vlada tudi v naslednjem velikem paketu ukrepov ponovno videla tudi pomen športa in ga ustrezno umestila v naslednji zakonodaji paket pomoči. Nujno je treba sprejeti ukrepe, ki bodo ublažili izpad prihodkov športnih organizacij ter poskrbeli za ponovno oživljanje športa pri nas, tako na vrhunski kot rekreativni ravni," je izpostavil predsednik OKS Bogdan Gabrovec.

OKS je že pred časom opravil poizvedbo med športnimi organizacijami o posledicah epidemije koronavirusa, po še ne dokončnih podatkih pa predviden izpad prihodkov presega 25 milijonov evrov, česar tudi po koncu epidemije ne bo mogoče nadomestiti. OKS je zato predlagal okrog deset nadaljnjih ukrepov za normalizacijo delovanja športa.