c S

Vlada razmišlja tudi o sprostitvi nekaterih športnih dejavnosti

14.04.2020 13:03 Ljubljana, 14. aprila (STA) - Vlada v okviru rahljanja ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa razmišlja tudi o sprostitvi nekaterih športnih dejavnosti, a šele tedaj, ko bodo to dovoljevale razmere, je na novinarski konferenci napovedal uradni govorec vlade Jelko Kacin in dodal, da še ni pričakovati večjih javnih prireditev, tudi športnih.

"Pri sproščanju ukrepov razmišljamo tudi o športnih na prostem, ki zagotavljajo varno razdaljo med sodelujočimi. Že v ponedeljek sem navedel, da bi bil lahko to tenis, dodajam lahko badminton, golf, kolesarjenje ...," je nanizal Kacin.

"Seveda pa v kratkem ni mogoče pričakovati velikih javnih prireditev, športnih in ostalih. Tega v prihodnje ne moremo pričakovati," je zatrdil.

Pojasnil je, da morebitnih ukrepov za sproščanje dejavnosti ne navaja, ker bo do njih prišlo v naslednjih dneh ali v naslednjem obdobju, o tem govori, "da bi javnosti pojasnili, kam vodijo razmišljanja vlade".

Prvi manjši splošni paket sproščanja omejitev bi sicer lahko, odvisno od poteka dogodkov, morda uveljavili naslednji ponedeljek, je medtem dejala vodja svetovalne skupine v okviru ministrstva za zdravje Bojana Beović.