c S

Slovenska filantropija išče mlade mentorje za integracijo otrok migrantov v Ljubljani

28.02.2020 11:42 Ljubljana, 28. februarja (STA) - Slovenska filantropija išče mlade prostovoljce med 18. in 25. letom, ki bi kot mentorji pomagali pri integraciji otrok migrantov in mladih migrantov. Cilj mednarodnega projekta, v katerem bi prostovoljci sodelovali, je opolnomočiti mlade migrante in jih vključiti v nove integracijske aktivnosti. Rok za prijavo k projektu je 11. marec 2020.

K prijavi vabijo mlade, ki jih zanimajo različne kulture, radi na kreativen način pridobivajo nove kompetence in jih veseli delo z mladimi, piše na spletni strani Slovenske filantropije.

Ker vzpostavljanje odnosa terja čas, želijo, da posamezni prostovoljec pri projektu sodeluje vsaj devet mesecev. Mladim obljubljajo priložnost za udeležbo v raznolikih in zabavnih aktivnostih, pridobivanje komunikacijskih, medosebnih in medkulturnih kompetenc in delo pod strokovnim vodstvom. Prostovoljci bodo prejeli tudi certifikat za opravljeno delo.

Izbrane mlade nameravajo pred začetkom dela usposobiti, nato pa se bodo v sklopu projekta srečevali v sklopu kulturnih, izobraževalnih, družbenih, jezikovnih aktivnosti, v katerih bodo lahko pokazali svojo kreativnost in znanje.

Projekt MINT - mentorstvo za integracijo otrok migrantov iz tretjih držav poteka skupaj z mednarodnimi partnerji iz Romunije, Češke, Poljske in Madžarske. Sofinanciran je iz evropskega sklada za azil, migracije in vključevanje in slovenskega ministrstva za javno upravo. V projektu bodo 120 otrok usposobili pri integraciji, 1000 otrok bo pridobilo znanja in spretnosti za vključevanje v družbene odnose, 240 otrok in mladih pa bo opolnomočenih skozi ozaveščanje in zagovorništvo.

Projekt so v zadnjem letu že izvajali v Mariboru, kjer so bile mlade mentorice nad izkušnjo navdušene, piše na spletni strani Slovenske filantropije.