EDUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

14.2.2020

Zavod s spodbudami za trajno zaposlovanje mladih v vzhodni regiji

Ljubljana, 14. februarja (STA) - Zavod RS za zaposlovanje je danes objavil javno povabilo za izvedbo programa spodbude za trajno zaposlovanje mladih v vzhodni kohezijski regiji. Za izvajanje programa bodo do leta 2022 na voljo okvirno trije milijoni evrov, so sporočili iz zavoda.

Namen programa je spodbujanje delodajalcev k zaposlovanju brezposelnih mladih iz ciljne skupine za nedoločen čas, s čimer se prispeva k njihovi delovni in socialni aktivaciji.

Delodajalci bodo za zaposlitev brezposelne osebe, stare do vključno 29 let, s stalnim prebivališčem v kohezijski regiji vzhodna Slovenija prejeli subvencijo v višini 5000 evrov. Delovno razmerje mora biti sklenjeno za nedoločen čas in za 40 ur na teden.

Zavod je ta dodatna sredstva, ki jih bo zagotovil proračun, pridobil od ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Delodajalci bodo tako od 20. februarja lahko znova oddali ponudbo tudi za trajno zaposlovanje mladih s stalnim prebivališčem v vzhodni Sloveniji.

Kot so spomnili, lahko ponudbe na javno povabilo še naprej oddajo tudi delodajalci, ki nameravajo zaposliti mlade s stalnim prebivališčem v zahodni Sloveniji. Povabili za obe regiji bosta odprti do objave obvestila o zaprtju zaradi razdelitve vseh sredstev oz. najpozneje do konca marca.

V obdobju med letoma 2017 in 2019 je bilo v programe trajnega zaposlovanja vključenih skoraj 5200 mladih iz vzhodne in zahodne Slovenije.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2020

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar