c S

Na informativne dneve tudi z vlakom

12.02.2020 18:15 Ljubljana, 12. februarja (STA) - Na Slovenskih železnicah tako kot doslej pričakujejo, da se bo na informativne dneve z vlakom zapeljalo veliko mladih. Zato bodo v petek in soboto okrepili redne potniške vlake, ki pripeljejo v izobraževalna središča. Vozil bo tudi poseben vlak med Litijo in Ljubljano, so danes sporočili iz Slovenskih železnic.

V petek bo poseben vlak iz Litije odpeljal ob 7.30, iz Kresnic ob 7.36, Laz ob 7.43, iz Ljubljane-Zaloga ob 7.50, Polja ob 7.54, na glavno železniško postajo v Ljubljani pa bo prispel ob 7.59. Več informacij o voznem redu najdete v iskalniku voznega reda www.slo-zeleznice.si.

Mladim priporočajo, da si vozovnico priskrbijo že pred potovanjem, z nakupom preko aplikacije Grem z vlakom, prek spletne strani ali na prodajnih mestih na železniških postajah.

Mladim še priporočajo, da si vozovnico priskrbijo vsaj dan pred potovanjem in se tako izognejo morebitni gneči in čakalni vrsti na prodajnih mestih. Če se bodo odločili za nakup vozovnice na dan odhoda na vlak, pa naj to opravijo vsaj 15 minut pred odhodom vlaka. Če vozovnico kupijo na vlaku, bodo morali odšteti še dodatnih 2,50 evra. Prav tako pri nakupu vozovnic v vlaku ne veljajo popusti.

To ne velja le, če na vlak vstopajo na postaji, kjer ni organizirane prodaje vozovnic ali pa je postaja ob odhodu vlaka zaprta, so še dodali.

Ljubljanski potniški promet (LPP) bo v teh dneh nudil nasvete za potovanja do izbranih izobraževalnih ustanov s pomočjo sheme linij z vrisanimi ustanovami in rubrike Načrtuj pot ter s pomočjo spletne aplikacije za napovedi prihodov avtobusov.

Za informacije o tem, s katerim avtobusom potovati, se mladi lahko obrnejo tudi na voznike, lahko pa se zglasijo v potniškem centru LPP na Slovenski cesti 56. Tistim, ki ne vedo, kako priti do želenega cilja, na LPP svetujejo ogled spletne strani www.lpp.si/kako-do-nas-nacrtovanje-poti-z-lpp.

Primorska univerza bo dijakom iz oddaljenih krajev letos že osmič zapored zagotovila brezplačen avtobusni prevoz na Primorsko. V petek bodo vozili na relaciji Murska Sobota-Maribor-Celje-Ljubljana-Postojna-Koper-Izola-Portorož in nazaj. Odhod iz Murske Sobote je predviden ob 4. uri, prihod v Portorož pa okrog 10. ure. Povratek na isti relaciji je predviden ob 17. uri iz Portoroža.