c S

Upravni odbor agencije za raziskovalno dejavnost za direktorja predlaga Györkösa

31.01.2020 11:06 Ljubljana, 31. januarja (STA) - Upravni odbor agencije za raziskovalno dejavnost je v četrtek kot najbolj strokovno usposobljenega kandidata za zasedbo delovnega mesta direktorja agencije izbral Jozsefa Györkösa, ki je agencijo vodil do 29. oktobra lani, zdaj pa je v. d. direktorja, so sporočili z agencije. Končna odločitev o imenovanju direktorja je v pristojnosti vlade.

Upravni odbor je sicer javni natečaj za mesto direktorja agencije za raziskovalno dejavnost objavil konec lanskega novembra. Kot je bilo navedeno v natečaju, bo delovno razmerje sklenjeno za čas trajanja mandata direktorja, kar je pet let. Naloga direktorja je, da zastopa in predstavlja agencijo, organizira, vodi delo in poslovanje agencije, skladno s predpisi pa opravlja tudi druge naloge.

Agencija opravlja strokovne, razvojne in izvršilne naloge v zvezi z izvajanjem nacionalne raziskovalne in inovacijske strategije v okviru veljavnega proračunskega memoranduma in državnega proračuna, ter druge naloge pospeševanja raziskovalne dejavnosti. Namen njenega dela je zagotoviti strokovno in neodvisno odločanje o izbiri programov in projektov, ki se financirajo iz državnega proračuna in drugih virov financiranja.