c S

Podeljenih za več kot 1,7 milijona evrov za kreativno pot do znanja

24.01.2020 21:06 Ljubljana, 24. januarja (STA) - Znani so rezultati 2. javnega razpisa Projektno delo z gospodarstvom in negospodarstvom v lokalnem in regionalnem okolju - Po kreativni poti do znanja 2017-2020 za študijsko leto 2019/2020. Prispelo je 18 vlog - 162 projektov javnih in zasebnih visokošolskih zavodov vzhodne in zahodne kohezijske regije - v skupni višini 2,8 milijona evrov.

Glede na razpoložljiva sredstva so bili za študijsko leto 2019/2020 v sofinanciranje izbrani 103 projekti in skupaj podeljenih za 1,8 milijona evrov za vzhodno in zahodno kohezijsko regijo, so sporočili z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje projektov, ki se bodo izvajali v skupinah od štiri do osem študentov pod mentorstvom pedagoškega mentorja in delovnega mentorja ter medsebojna izmenjava znanj, izkušenj in dobrih praks strokovnih delavcev, tako pedagoških mentorjev iz visokošolskih zavodov kot delovnih mentorjev iz (ne)gospodarstva. Rezultati so dostopni na spletni strani Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada RS.

V okviru projektnih aktivnosti se bodo študenti aktivno vključili v različne izzive gospodarskega in družbenega okolja, s čimer se spodbuja krepitev sodelovanja in povezovanja visokošolskega sistema z okoljem in (ne)gospodarstva. Rezultat vzpostavljenega sodelovanja in povezovanje visokošolskega sistema z okoljem (gospodarstvo, negospodarstvo) bodo pridobljene praktične izkušnje, znanja in kompetence, ki jih študenti pridobijo z vključitvijo ter povečan delež visokošolskih zavodov, ki izvajajo prožnejše oblike učenja za izboljšanje kompetenc mladih.

Javni razpis se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020 in ga je objavil sklad v vlogi upravičenca programa. Operacijo sofinancirata ministrstvo za izobraževanje in EU iz Evropskega socialnega sklada.