c S

Tudi na letošnji Informativi možnosti zaposlovanja

24.01.2020 07:03 Ljubljana, 24. januarja (STA) - Ob mednarodnem dnevu izobraževanja se začenja tudi 12. sejem izobraževanja in poklicev Informativa. Danes in v soboto bodo med 9. in 18. uro predstavili programe izobraževanja, štipendiranja in zaposlovanja, med temi 17 programov iz tujine. V okviru projekta zaposlovanja mladih Moja prva zaposlitev bo na voljo več kot 100 delovnih mest.

Letošnja Informativa bo potekala točno tri tedne pred uradnimi informativnimi dnevi, ki jih bodo februarja izvedli po celi Sloveniji. Predstavili bodo izobraževanja od srednješolskih do dodiplomskih in podiplomskih programov ter številne poklice in štipendije.

Na sejmu bodo učenci, dijaki in študentje pridobili informacije o različnih programih, da se bodo lažje odločili, katere izmed njih obiskati na informativnih dnevih.

Poleg tega bodo za obiskovalce na voljo druge pomembne informacije. In sicer o napakah pri izbiri študija, kateri poklici obetajo, kako urediti bivanje v času šolanja, katera podjetja nudijo prakse, katera (prve) zaposlitve, nasveti za študij in o zaposlitvah v tujini.

V okviru projekta Moja prva zaposlitev bodo lahko mladi stopili v neposreden stik z delodajalci. Poleg zaposlitev bodo nudili tudi štipendije, praktična usposabljanja, projektno in študentsko delo.

V sklopu letošnje Informative bo potekalo tudi nacionalno tekmovanje SloveniaSkills 2020 Centra RS za poklicno izobraževanje. Tekmovalci med 18. in 25. letom starosti se vsaki dve leti pomerijo v osmih različnih panogah. Zmagovalci tekmovanja pa se bodo septembra udeležili tekmovanja EuroSkills 2020 v Gradcu.