c S

Mariborska univerza z novo prorektorico za študentska vprašanja

10.01.2020 16:24 Maribor, 10. januarja (STA) - Rektor Univerze v Mariboru Zdravko Kačič je po predhodnem pozitivnem mnenju senata univerze imenoval za prorektorico za študentska vprašanja Tejo Štrukelj. Imenovana je za mandatno dobo dveh let, in sicer od 1. januarja 2020 do 31. decembra 2021, so danes sporočili z univerze.

Na položaju je nasledila Živo Ledinek, ki je bila vršilka dolžnosti prorektorice za študentska vprašanja po lanskem odstopu prorektorice Maje Žibert.

Na podlagi poziva študentskega sveta je rektor novembra lani razpisal nov postopek kandidiranja in imenovanja prorektorja za študentska vprašanja, v katerem je bila za prorektorico za naslednji dve leti izbrana Štrukljeva, rojena aprila 1997 v Celju. Lani je končala dodiplomski študij na pravni fakulteti, v študijskem letu 2019/2020 pa je študentka prvega letnika podiplomskega študija na tej fakulteti.

V študentskem predstavništvu je Štrukljeva aktivna od začetka študija. Najprej je aktivno delovala v študentskem svetu fakultete, nato je od oktobra 2018 do decembra 2019 opravljala funkcijo prodekanice za študentska vprašanja pravne fakultete. Trenutno je aktivna kot članica senata univerze in različnih komisij, ki delujejo na univerzitetni ravni.

Univerza v Mariboru ima tri prorektorice in tri prorektorje. Marina Tavčar Krajnc je pristojna za študijsko dejavnost, Zoran Ren za znanstveno-raziskovalno dejavnost, Urban Bren za prenos znanja, Janja Hojnik za kakovost, kadre in pravne zadeve ter Miralem Hadžiselimović za infrastrukturo. Z izjemo Štrukljeve so položaj nastopili s prihodom rektorja Kačiča na začetku poletja 2018, njihov mandat pa traja do julija 2022.